Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2020. 05. 05.

Az izraeli légierő újabb szíriai célpontokat támadott

2020. 05. 05.

Az izraeli légierő rakétacsapást mért az észak-szíriai Aleppó tartományban egy kutatóközpontra és az asz-Szafirahban található katonai támaszpontra, illetve a Hezbollah milícia Deir-Ezzor tartományban lévő állásaira – adta hírül a szíriai állami média hétfőn este.

A SANA állami hírügynökség a szíriai hadseregre hivatkozva közölte, hogy ellenséges harci repülőgépek indítottak rakétákat a célpontok ellen.

A szíriai légvédelem elhárította a támadást, jelenleg pedig még tart a kárfelmérés.

Az al-Hadasz televízió úgy értesült, hogy csak az Aleppó határában lévő kutatóközpont ellen 12 rakétát indított az izraeli légierő.

Helyi források  szerint hangos robbanások zaját lehetett hallani al-Majádín városának térségéből, az ország keleti részén fekvő Deir-Ezzor tartományban is, ahol a damaszkuszi vezetéssel szövetséges iráni erők és milíciák állomásoznak. Az al-Hadasz úgy tudja, a Hezbollah állásait lőtték.

Izraeli helikopterek pénteken rakétákat lőttek ki szíriai célpontokra. A támadás Szíria déli részén történt feltehetően szintén iráni támogatású milíciák, főként a libanoni Hezbollah ellen.

Izrael már hetek óta támad szíriai célpontokat, mert aggódik, hogy a Hezbollah megpróbál üzemet létrehozni precíziós rakéták gyártására.

A Reuters hírügynökség egy térségbeli hírszerzői forrásra hivatkozva közölte, hogy Izrael igyekszik fokozni támadásait a térségben, míg a nemzetközi közösség figyelmét a koranavírus járványa elleni küzdelem köti le.

Irán és a Hezbollah libanoni síita szervezet fegyveresei a szíriai kormány és a Szíriai Arab Hadsereg oldalán harcolnak.

MTI nyomán

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑