Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2019. 08. 15.

Az izraeli megszállók feletti győzelemre emlékezett meg a Szíriai Nemzeti Szocialista Párt

2019. 08. 15.

A Szíriai Nemzeti Szocialista Párt (SSNP) minden évben megemlékezik a 2006 augusztus 14-én, az izraeli megszálló erők felett aratott győzelemről.

2006 augusztus 14-én lépett ugyanis életbe az ENSZ Biztonsági Tanács 1701. számú rendelete, mely lezárta a 2006 július 12-én kezdődött izraeli-libanoni háborút. A rendelet augusztus 6-án reggel 8 órakor lépett életbe és elrendelte az katonai műveletek azonnali leállítását.

A rendelet értelmében a szembenálló felek visszavonták csapataikat az ENSZ által ellenőrzött elválasztó vonal mögé ahová az UNIFIL 15 000 katonát vezényelt a tűzszünet betartására. Az ún. ,,kék vonal,, libanoni oldalára a libanoni hadsereg vonult be, a Hezbollah csapatai pedig visszavonultak a Litani folyó mögé.

Az izraeliek vereségével végződött rövid fegyveres konfliktusban a libanoni hadsereg és a Hezbollah kivételével részt vettek más fegyveres csoportok is akik részt vettek Libanon védelmében. Ilyen volt a Szíriai Nemzeti Szocialista Párt fegyveres alakulata is, akiknek szintén részük volt a győzelem kivívásában.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Az SSNP hivatalos oldala alapján.)

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑