Cadmus fordítás Cadmus
Geopolitika

2016. 01. 30.

Az izraeli rezsim fél a Hezbollahtól, az ISIS megsegítését tervezi

2016. 01. 30.

Az izraeli kormány fél egy jövőbeni, a libanoni nemzeti ellenállással, a Hezbollahhal szembeni háború számára kedvezőtlen kimenetelétől, emiatt a háttérben azon dolgozik, hogy az ISIS terroristákat megmentse a megsemmisítéstől Szíriában – jelentette a libanoni Al-Manar TV.

Az Al-Manar TV izraeli állami forrástól szerzett információija szerint, egy háború a libanoni ellenállással a 2016-os év legnagyobb kihívása lenne Izrael számára. A forrás szerint ugyanis a Hezbollah fegyverarzenálja olyannyira megerősödött, hogy bármilyen célpontot meg tudnak semmisíteni a megszállt palesztin területeken belül.

Tel-Aviv jelentései szerint a Hezbollahhal való háború katasztrofális lenne, mert a Hezbollah rakétákkal támadná a cionisták által megszállt területeket, valamint könnyen meg tudná támadni az izraeli katonákat , illetve le tudná lőni vadászgépieket.

Az elemző szerint lehetséges a háború Izrael és a Hezbollah között, és kifejezte abbéli aggodalmát, hogy bármilyen határmenti incidens pusztító háborúhoz vezetne.

A szakértői források szerint Izrael kormánya aggódik az ISIS  Szíriában való legyőzése miatt, ennek érdekében  a kormány együttműködik minden vahabita arab országgal, hogy támogassa az összes terroristát  Szíriában és meggyengítse az ellenállás tengelyét.

Szíria, Irán és a különböző ellenállási mozgalmak Libanonban, Palesztinában, Irakban és Jemenben mind szemben állnak az Egyesült Államok által vezetett nyugati koalícióval és az izraeli kormánnyal.

Orientalista.hu-L. Gyula

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑