Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 10. 02.

Az Ördög ma már csak alkalmazott, ahol Soros a főnök

2015. 10. 02.

Vád: párhuzamos társadalmak létrehozása, befogadó ország joghatóságainak, intézményeinek semmibe vétele, saját joghatóság igénye.

Ha ilyen vádak egyáltalán felmerülnek, akkor ezek nem a bevándorlók erejét, hanem a befogadók gyengeségét jelzik. Különösen akkor érdekes ez, ha látjuk, mennyire kaotikus, rendezetlen erőt képviselnek a bevándorlók.

Akkor lássunk neki. Tételezzük fel, hogy minden ember egyenlő jogokkal születik és a fehér civilizációk nem felsőrendűek, ami pedig kapásból téves feltételezés, akkor: mi lett a majákkal, aztékokkal, inkákkal, milyen brit korona által megfogalmazott jogrend alapján kötöttetek fel milliókat Indiától Dél Afrikáig, milyen felvilágosodott francia eszmék miatt lettek tömegek francia sortüzek áldozatai Szenegáltól Madagaszkárig? Milyen párhuzamos társadalmakról és civilizált jogrendről beszélünk, amikor évszázadokon keresztül pont az európai felsőrendűség rabolta ki a világot a magas erkölcs zászlaja alatt? Milliókat nyírtak és fosztottak ki, miközben felépítették elpuhult társadalmaikat, ahol a polgárok egy szót sem akartak hallani saját demokratikus jólétük eredetéről. Birodalmi kormányzóságokat, helyi prefektusokat hoztak létre gyarmataikon, ahol nem csak semmibe vették a helyi népek hagyományos rendjét, de elő is írták saját jogrendjük követését. A meghódított területek lakósságot legyilkolászták, eladták, és aki szolgálatukban maradt, azt csicskáztatták. Párhuzamos társadalom és jogrend? Micsoda? Pont ti, Európa?

12107239_928468697227704_1808768272121437285_n

Hogy lehet, hogy saját országaitokon kívül ilyen kemények voltatok, de országon belül annyira puhányok, hogy a beáramló siserahadak legyűrnek titeket?

Talán meg kellene nézni a mi törvényeinket is! Harmonizálni kellene tudásainkat, mielőtt fikáznátok. A mi tudásunk is több ezer év esszenciája, nem kidobni való. Talán ha leszállnátok a magas lóról és szóba elegyednétek tudósainkkal, megoldás születhetne egy olyan jogi szabályozásra, ami a bevándoroltak számára konform és betartható lenne. De ha a Soros Gyuri bácsi és haverjai által rátok szabadított népeket továbbra is a Soros Gyuri bácsi és haverjai által rátok erőltetett rendszer alapján akarjátok elrendezni, akkor elsodor az ár. Soros eddig államokat buktatott meg. Most egy kontinenssel kísérletezik.

Lehetne fordítva is. Ha harmonizálnánk joghatóságainkat, közösen mutatnánk ki az okokat, készülnénk egy közös fellépésre, akkor talán az áradat Soros Gyuri bácsiék ellen is hömpölyöghetne.

Orientalista.hu – Mihálffy Balázs

Megosztom:

,
Back to Top ↑