Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2019. 10. 10.

Az orosz hadsereg megerősíti Aleppot, hogy megvédje egy esetleges török támadástól

2019. 10. 10.

Az orosz hadsereg erősítést küldött az Aleppo tartomány északi részén lévő Tal Rafat városában állomásozó csapatainak azért, hogy reagálni tudjanak egy esetleges török támadásra Szíria északi és keleti részén.

Az Al-Watan hírlap szerint az orosz csapatok az utóbbi két napban megnövelték a járőrözések számát Tal Rafat, továbbá Shirawa, Deir Jamal, és Kashtar városok térségében. Az orosz csapatok ugyanis arra számítanak, hogy a török hadsereg tüzérsége meg fogja sérteni a tűzszüneti egyezményt és támadást fog indítani az általa Tal Rafat környékén ellenőrzött területekről.

Az Al-Masdar News híroldal szerint is a törökök egy esetleges offenzívával veszélybe sodornák Észak és Kelet-Szíriát. Az orosz hadsereg pedig ezért növelte a térségben állomásozó csapatainak létszámát.

Erdogan elnök október 5-i bejelentése óta a török hadsereg jelentős csapatösszevonást hajtott végre a szíriai határ közelében, ahol felkészülnek a török elnök által bejelentett offenzívára. A bejelentés szerint a török csapatok az amerikaiak által is támogatott kurd milíciák ellen vennék fel a harcot és ezért egy biztonsági zónát építenének ki Szíria északi részén.

A helyi beszámolók szerint a török-szíriai Akcakle határátkelőnél folyamatosan érkeznek török katonai konvojok és folyamatos a készültség, ugyanis Erdogan elnök bejelentése után megkezdődött a török offenzíva.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Eurasia Review)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑