Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 09. 01.

Az orosz különleges erők az Ahrar Al-Sham milicisták egy egész egységét megsemmisítették

2019. 09. 01.

Az orosz különleges erők az Ahrar Al-Sham terror szervezet egy 16 főből álló egységét semmisítették meg egy rajtaütés során augusztus 30-án.

A South Front híroldal információi szerint az orosz különleges erők az milicisták egyik állásán ütöttek rajta, mely két város, Qasabiyeh és Hursh Abdin között helyezkedett el Idlib kormányzóság déli részén.

Az információk alapján az Ahrar Al-Sham elismerte a veszteséget. Az orosz katonai források azt is megerősítették, hogy az egyik megölt terrorista Basil Al-Khatib parancsnok volt, akit Abu Dahdah néven is ismertek.

Néhány nappal korábban az orosz különleges erők a Jaish Al-Nasir nevű terrorista csoport egyik műveleti parancsnokával végeztek, akinek két testőrét is lelőtték Hama észak-nyugati részén.

Az Ahrar Al-Sham és a Jaish Al-Nasir terrorszervezet is tagja a ,,Nemzeti Felszabadítási Front,, nevű iszlamista koalíciónak, melyet tavaly hoztak létre Törökország támogatásával. A koalíció tagja az Al-Kaidából kivált Hayat Tahrir Al-Sham nevű terrorista csoport is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑