Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2019. 08. 19.

Az Orosz Légierő elsöprő légi támadást indított a dzsihádisták hegyi erődítménye ellen

2019. 08. 19.

Az elmúlt napokban nem volt nyugalom a hegyvidéki település, Khabbani környékén, amikor az Orosz Légierő vadászbombázói és harci helikopterei folytatták a vahhabita terroristák pusztítását az Északkelet-Lattakiában fekvő, erődítménnyé alakított egykori hegyi településen.

Egy Lattakia tartományi szíriai katonai forrás szerint az Orosz Légierő szombaton ismételten csapásokkal sújtotta a Turkesztáni Iszlám Párt (TIP) és az Al-Kaida terroristák vezette Hajat Tahrir Al-Sham koalíció fegyvereseinek állásait.

A forrás hozzátette, hogy a légi csapások súlyos veszteségeket okoztak a vahhabita terroristák védelmi rendszerében, miközben sok megszálló militáns meghalt és megsebesült a támadásokban.

Ugyanakkor a Szíriai Arab Hadsereg csapatai újabb nagyobb szárazföldi támadásra készülődnek Khabbani ellen, hogy biztosítsák a Zuwajkat-hegy körzetének védelmét Lattakia tartomány északkeleti részén.

Egy szíriai katonai forrás a 4. Páncélos Hadosztály állományából közölte, hogy a hadsereg offenzíváját átmenetileg leállították, hogy az Orosz Légierő meg tudja gyengíteni a vahhabita terroristák védelmi rendszerét Khabbaniban.

A Szíriai Arab Hadsereg ezen a frontszakaszon az Orosz Légierő támogatására van utalva, hogy megsemmisítse a dzsihádista fegyveresek által használt hegyvidéki barlangok és alagutak hálózatát, amelyeket a militánsok a hadsereg elleni rajtaütésekkor vettek igénybe.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Forrás: almasdarnews.com

 

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑