Cadmus fordítás Cadmus
Haditudósítás

2020. 11. 14.

Az Orosz Légierő tovább bombázza az iszlamisták állásait Idlebben

2020. 11. 14.

November 12-én az Orosz Légierő vadászbombázói légi csapások sorozatát hajtották végre vahhabita militánsok állásai ellen a északnyugat-szíriai Idleb tartományban és a környező övezetekben.

A londoni székhelyű “Szíriai Emberi Jogok Megfigyelő Központja” (SOHR) nevű szervezet szerint az orosz légi csapások a dzsihádisták Al-Bara és Ehszin települések körüli harcállásait sújtották. A “megfigyelő” csoport szerint az intenzív légi csapások nem követeltek polgári áldozatokat.

A legvalószínűbb, hogy a légi csapások sorozata válasz volt az Al-Kaida terrorhálózat részét képező Hajat Tahrir Al-Sham és török támogatású dzsihádista szövetségeseik sorozatos provokációira.

A Hajat Tahrir Al-Sham nevű terrorszervezet és “mérsékelt” ellenzéki szövetségesei folyamatosan megsértik a szíriai Idleb tartományra vonatkozó tűzszüneti egyezményt, amelyet március 5-én fogadott el Oroszország és Törökország. A múlt hónapban 30 fő szíriai katona halt hősi halált a vahhabita terrorszervezetek támadásai következtében a régió területén.

A szíriai Idleb tartományban és környező övezetekben a helyzet közel sem nevezhető szilárdnak. A szíriai kormányerők még a tél bekövetkezte előtt egy nagyobb szárazföldi hadműveletet indíthatnak a megszálló militánsok és szövetségeseik ellen. Emiatt újabb összecsapás várható a Szíriai Fegyveres Erők és a megszálló török csapatok között.

A Török Hadsereg több, mint 60 úgynevezett “megfigyelő pontot” létesített a megszállt Idleb tartományban és körzetében, ahol sok ezernyi nehézfegyverzetű török katona települ.

Forrás: South Front katonapolitikai honlap / SwankyStas@StasSwanky

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑