Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2015. 10. 14.

Az Orosz Légierő újabb 53 ISIS célpontot semmisítetett meg

2015. 10. 14.

Az Orosz Légierő együttműködve a Szíriai Légierővel 55 bevetést teljesítettek az elmúlt 24 órában, amelyek során az ISIS terrorszervezet 53 célpontját semmisítették meg több tartományban, közölte egy szíriai katonai forrás és az Orosz Védelmi Minisztérium.

A szíriai katonai forrás elmondta a SANA-nak, hogy a légi támadások 24 ellenséges erődített létesítmény megsemmisülését eredményezték, tele fegyverekkel, lőszerrel és a terroristák vezetési pontjaival Szalma város környező térségében Lattakia tartomány északkeleti területén.

A légi bevetések célpontja volt még 7 parancsnoki központ, 6 kiképző tábor, 6 lőszerraktár, néhány páncélozott jármű és három megerősített fedezék Lattakia tartomány északi részén.

Egy tábor, amelyben 1200 terrorista tartózkodott Al-Masztumah közelében szintén találatokat kapott Idleb tartományban.

Ezenkívül egy óvóhely, több jármű, közöttük tartálykocsik, vontatók, két nehéz gépfegyverrel felszerelt terepjáró és három lőszerszállító tehergépkocsi megsemmisült Tal Szikik és Szkeik település körül Hama tartomány északi részén.

Az Orosz Védelmi Minisztérium egy a weboldalán közzétett nyilatkozatban kijelentette, hogy SZU-34, SZU-24M2, SZU-25SZM típusú orosz katonai repülőgépek 55 harci bevetésben támadtak az ISIS terrorszervezethez tartozó 53 célpontot és létesítményt Homsz, Hama, Lattakia és Idleb tartományokban. A minisztérium szerint SZU-34 vadászbombázók egy terroristákkal teli tábort támadtak Al-Masztumah közelében, a felderítési adatok szerint a bázist összpontosítási körletként használták, ahol a különböző külföldi országok területéről Szíriába érkezett vahhabita zsoldosokat képeztek ki és tanítottak különleges harcászatra, ölési fogásokra tapasztal oktatók felügyelete alatt. (A március-május közötti Al-Kaida offenzíva eredménye, hogy ebben a megszállás alá került térsége települt a megszálló Al-Kaida “emirátus” fő kiképzési létesítménye a Jaysh Al-Fatah koalíció fegyvereseinek, akiket egy törökországi vezetési pontról irányítanak a török és szaúdi gazdáik).

A mostani napokban a megszálló terrorszervezetek kétségbeesett intézkedésekre kényszerülnek, hogy lőszerhez, fegyverzeti anyagokhoz, hajtóanyaghoz és egyéb felszereléshez jussanak Rakka tartomány területéről (ISIS/Al-Kaida együttműködés). A szállítási vonalaik útjában már a Szíriai Arab Hadsereg és a Fegyveres Erők állnak, közölte a minisztérium és hozzátette, hogy a megszállók fegyverzetének, lőszereinek és a harcjárműveikhez való üzemanyagkészletek jelentős része megsemmisült az Orosz Légierő vadászbombázóinak hajszálpontos csapásaiban.

Az Orosz Védelmi Minisztérium kijelentette, hogy a “Nyitott Égbolt” egyezmény szerint orosz szakértőknek egy betervezett megfigyelő repülést kellett volna végrehajtaniuk egy AN-30B repülőgépen Törökország felett október 12-én, de Törökország kérte az Orosz Védelmi Minisztériumot a felderítő repülés elhalasztására.

Szeptember 30. óta az Orosz Légierő légi támadásokat hajt végre az Oroszországi Föderáció és a Szíriai Arab Köztársaság közötti szerződés alapján. A vasárnapi légi bevetések során 53 erődített létesítmény és harcállás, parancsnoki vezetési pont és 7 a terrorszervezetek által használt lőszerraktár semmisült meg Hama, Lattakia, Idleb és Rakka tartományokban.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑