Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2018. 04. 05.

Az orosz légvédelem tizenhét felfegyverzett drónt lőtt le Szíria légterében az utóbbi három hónapban

2018. 04. 05.

Az orosz védelmi miniszter Sergej Shojgu egy Moszkvában rendezett védelmi konferencián (Moscow Conference on Global Security) jelentette ki, hogy az orosz légvédelmi erők az utóbbi három hónapban tizenhét felfegyverzett pilóta nélküli légi járművet (UAV) lőttek le a szíriai légtérben.

A védelmi miniszter szerint a lelőtt drónok mindegyike 100 kilométeres hatótávolsággal rendelkezett, és szerinte ilyen eszközök megépítése lehetetlen a fejlett technológiával rendelkező államok segítsége nélkül.

Ebben az esetben valószínűleg a terrorizmust támogató Egyesült Államokra és Izraelre gondolt, hiszen elsősorban ez a két ellenséges ország fegyverzi fel a különböző terrorista csoportokat Szíriában és Irakban.

Az orosz szakértők szerint súlyos következménye lehet annak, ha ezeket a szerkezeteket sűrűn lakott területen vetik be. Korábban az Iszlám Állam használt ilyen drónokat Szíriában és Irakban.

Amerikai és nyugati segítséggel ők már elő is tudták állítani ezeket és az utóbbi időben átadták ezeket más terrorista csoportoknak is.

Orientalista.hu – Al-Isfahani (South Front)

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑