Cadmus fordítás Cadmus
Vélemény

2015. 10. 04.

Az orosz-szíriai katonai együttműködés pontjai

2015. 10. 04.

Felkeltette a figyelmünket több hamis információ, ami az Oroszországi Föderáció Fegyveres Erői részéről a Szíriai Arab Fegyveres Erőknek nyújtott katonai segítségnyújtással kapcsolatban napvilágot látott, ezért tisztázásként az alábbiakat közöljük.

A hivatalos bejelentések alapján, amíg ez a megosztás megjelent:

  1. A Szíriai Arab Köztársaság hivatalosan segítséget kért az Oroszországi Föderációtól, hogy nyújtson katonai támogatást a terrorizmus ellen. Az Orosz Légierő segíteni fogja a Szíriai Légierőt és a Szíriai Fegyveres Erőket.
  2. Az orosz tengerészgyalogságon kívül, ami a Szíriai Arab Hadsereg egységeivel együtt védi az orosz katonai létesítményeket Szíria földjén, más orosz szárazföldi alakulat nem kerül telepítésre Szíriában.
  3. Az Orosz Hadsereg szakértői már a Szovjetunió ideje óta jelen vannak Szíria földjén a Szíriai Arab Hadsereg oldalán és ebben nincs semmi újdonság.
  4. . Az orosz légi műveletek a Szíriai Arab Légierővel együttműködve fognak végrehajtásra kerülni.
  5. A szíriai honvédelmi minisztérium és az orosz védelmi minisztérium a legmagasabb szinteken cserél egymással információt
  6. A Szíriai Arab Hadsereg az egyedüli szárazföldi erő lesz, amely közös műveleteket hajt végre az Orosz Légierővel és a Szíriai Légierővel.
  7. Oroszország minden szükséges hadfelszerelést és támogatást megad a Szíriai Arab Hadseregnek, hogy a Szíriai Arab Hadsereg teljesen képes legyen legyőzni az “Iraki és Levantei Iszlám Állam” (ISIS) terrorszervezetet.
  8. A hadműveletek fő célja az ISIS és más terrorszervezetek legyőzése, tekintet nélkül arra, hogy minek nevezik magukat (!).

A közvetlen orosz katonai támogatást szívesen fogadta Szíria ami megfelelő időben érkezett.

Azok számára, akik szerint túl sokáig kellett rá várni elmondjuk, hogy sok hazai, regionális és nemzetközi tényezőt kellett számításba venni a szíriai és az oroszországi katonai vezetésben egyaránt.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Megosztom:

,
Back to Top ↑