Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2017. 05. 01.

Az osztrák muszlimok vezetője bezáratná a bécsi mecseteket

2017. 05. 01.

Már a muszlimok is arra figyelmeztetik a balliberális bécsi vezetést, hogy kezdjenek valami a mecsetekkel.

Szinte gombamód szaporodnak a mecsetek és a muszlim imahelyek Bécsben, a Kronen Zeitung cikke szerint 51 van belőlük a városban. Ez a kisebbik probléma, ami viszont sokkal durvább, hogy a mecsetek egy részét radikális iszlamistákról, oszmán hadurakról és hasonló emberekről nevezték el. Olyanokról, akik ellen többek között Bécs is harcolt a maga idejében.

Az érdekesebb elnevezések közé tartozik a Gázi Huszrev bégről elnevezett mecset. Gázi Huszrev főleg a Balkánon ismert, főleg Boszniában volt aktív, de részt vett Bécs 1529-es ostromában, illetve 1532-ben Kőszeg ostromában is, így különösen furcsa pont Bécsben mecsetet elnevezni róla.

Szintén említést érdemel a Hamidiye mecset, amit pedig egy szabadcsapatról neveztek el. Az irreguláris hadtest főleg kurdokból állt, de voltak török és egyéb arab katonái is. A Hamidiye legnagyobb bűne az örmények zaklatása, gyilkolása volt a 1800-as évek végén, 1900-as évek elején, de egyes városokat, utcákat máshol is rettegésben tartottak.

Amer Albayati terrorizmuskutató, és az osztrák liberális muszlimok szövetségének vezetője szerint ezeket a mecseteket mind be kéne zárni.

Az új otthonhoz való hűség hiánya ellehetetleníti az integrációt”

— vélekedett Albayati, aki a bécsi muszlim óvodákra is kitért:

ezekben az intézményekben már az öt-hatéves kislányoknak is fejfedőt kell hordania, ez elképesztő, ezt azonnal be kéne szüntetni.”

Orientalista.hu – 888.hu

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑