Cadmus fordítás Cadmus
Libanon

2019. 12. 20.

Az új libanoni miniszterelnök szerint az egység a legfontosabb az ország számára

2019. 12. 20.

Libanon új miniszterelnöke Hassan Diab csütörtökön kijelentette, hogy az országnak politikai és gazdasági stabilitásra van szüksége. Továbbá fontos a társadalmi biztonság, a törvények betartása és a nemzeti egység.

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy gyorsan kormányt kíván alakítani azért, hogy kivezesse az országot a gazdasági válságból. Hassan Diab az után lett kijelölt miniszterelnök miután elnyerte a libanoni parlamenti képviselők többségének támogatását. Diab miniszterelnök szerint kormánya különös tekintettel lesz a libanoni polgárok kívánságaira és követeléseire.

Hassan Diab szunnita családból származik és korábban libanoni felsőoktatási miniszter volt. A libanoni parlament 69 képviselője támogatta őt abban, hogy kormányt alakítson az elkövetkezendő két vagy három hétben.

Michel Aoun libanoni elnök csütörtökön jelentette be, hogy a korábbi felsőoktatási minisztert, Hassan Diabot kérte fel kormányalakításra, miután Saad Hariri korábbi miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy nem pályázik a tisztségre.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Iran Press)

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑