Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2015. 04. 07.

Az USA egyszer már elárulta az Iránnal kötött megállapodást

2015. 04. 07.

Amerika elárulhatja az Irán-P5 + 1 megállapodást, ezért nem lehet benne megbízni.

Mint általában, nem lehet megbízni az amerikaiakban. Aláírták az Iránnal kötött P5 + 1 megállapodást, de elárulhatják azt.
Ami nem meglepő. Bármely ország, hasonlóan Amerikához, amelynek a külpolitikáját a cionista Izrael irányítja, biztos, hogy egy áruló, biztos, hogy egy hazug, és biztos, hogy agresszor. Ennek a cionista politika az oka, amely arra irányul, hogy az USA, külön-külön szétzúzza az országokat a Közel-Keleten, hogy ne legyen ellenállás a régióban, és növeljék Izraelt.

usa_vs_iran

Évekkel ezelőtt megállapodtak. Az USA még is visszatáncolt.

A nukleáris tárgyalásokat Amerika már egyszer elárulta. 2010 májusában Barack Obama elnök levelet írt Lula brazil elnök részére. Azt gondolnánk, hogy azok, akik csak a Twitter és a Facebook világában élnek, tudniuk kell, hogy mit jelent valamit papírra vetni fekete és fehéren.

A levél az amerikai követeléseket tartalmazta Iránnal kapcsolatban, és a brazil elnök, a török miniszterelnök és Ahmadinezsád iráni elnök találkoztak, hogy bejelentsék a Teheráni Deklarációt, miszerint a levél tartalmát Irán elfogadja. A megállapodás lényege az lett volna, hogy Törökországban dúsítják a nukleáris fűtőanyagot, és nem Iránban. Brazília elnökének közvetítő szerepe volt a megállapodásban.

Az USA mégis néhány nappal korábban megtorpedózta a saját követeléseit! Ennek az az oka, hogy az amerikai politikát teljes mértékben Izrael tartja az irányítása alatt, és ténylegesen szétzúznak minden független országot a Közel-Keleten.
Amerika biztosan nem érintett egyik közel-keleti ország békéjében sem (kivéve, ha az ottani rezsim egy totalitárius rezsim, ami nyíltan vagy burkoltan támogatja Izraelt, mint például Szaúd-Arábia, Bahrein, az Egyesült Arab Emírségek, Jordánia, stb).

A cionista háborús uszítások is folyamatosak. A World Trade Center 2001. szeptemberi támadás után Wesley Clark tábornok, a NATO egykori vezetője bejelentette az alapvető cionista politikát, hogy az USA támadást tervezett hét iszlám országban. És nézd, mi történt! Szíria darabokban, Irak darabokban, Líbia és Jemen darabokra fog esni. Milyen okosak az USA-ban! Tehát senki se lepődjön meg azon, hogy az USA azonnal elárulhatja a Lausanne-ban április 2-án, csütörtökön elfogadott megállapodást.

Mindenki tudja, hogy a tizennyolc hónapja tartó tárgyalásokat követően arról volt szó, ha megállapodás születik Iránnal, akkor az összes szankciót feloldják egyszerre. A keretmegállapodás a legfontosabb, hiszen a nyári megállapodás már “csak” a technikai részleteket tartalmazza. De az USA pontosan ugyanúgy járt el most is, ahogy Izrael is megígérte, hogy tárgyal a Palesztina államiságával kapcsolatos megállapodásról, és évtizedekkel később sem történt semmi. Valóban Netanjahu izraeli miniszterelnök csak nemrég ismerte el, hogy nincs szándékában leállítani az izraeli terjeszkedést a palesztin területeken.

Az P5 + 1 csoport Iránnal folytatott tárgyalásain megállapodás született arról, hogy Irán nem hoz létre atombombát. Ehhez hozzá lehet adni, hogy ellentétben az USA-val, ami folyamatosan háborúban áll az egyik vagy másik országgal, valamint Izrael, amely nap mint nap különböző atrocitásnak teszi ki a fegyvertelen palesztin népet, Irán senkit sem támadott meg több száz éve.

3f05bbdd-d1f9-4c1d-ba0c-e476f674056a

Federica Mogherini (B), az EU külpolitikai vezetője, Mohammad Javad Zarif, az iráni külügyminiszter egy közös nyilatkozata Teherán nukleáris programjáról Lausanne-ban, 215. április 2-án

Federica Mogherini, az EU külpolitikai vezetőjének és Javad Zarif iráni külügyminiszter bejelentése arról, hogy a megállapodással együtt egyszerre feloldják az összes szankciót, teljesen világos volt. De huszonnégy órán belül, ahogy már 2010-ben a teheráni nyilatkoznál is, az amerikaiak megtorpedózták a megállapodást.
És ne feledje, hogy ezen csalás és árulás kapcsán senki sem említi, hogy Izrael, egy paranoid, mások által nem ellenőrizhető, rasszista rezsim, aminek több száz bejelentés nélküli atombombája, hidrogénbombája és szörnyű biokémiai fegyvere van.

Nem szabad elfelejteni az úgynevezett izraeli “Sámson Opciót” sem, ami azt jelenti, hogy Izraelnek olyan atombombái vannak, amelyek minden főbb nyugati fővárost, köztük Washingtont és New Yorkot veszik célba.
Tehát Netanjahunak nem kell mást tennie, csak annyit, hogy a Dolphin tengeralattjárókon lévő nukleáris rakétákat figyelmeztetésként elővegye, és láss csodát! Az amerikaiak azonnal úgy döntenek, hogy teljesítik Izrael báremly óhaját, anélkül, hogy bárki is felismerné, hogy az amerikai támogatás egy nagyon csúnya és nagyon is valós izraeli fenyegetés miatt történik.

Tehát az igazság az, hogy a P5 + 1 Iránnal folytatott tárgyalások során nem lehet az USA-ra jóhiszeműen tekintetni.
Azonban ez némi vigasz is lehet. Elvégre egy több mint 18 hónapja tartó fáradságos munkának köszönhetően az oroszok, a kínaiak, és az európaiak is (talán) tisztában lesznek azzal, hogy mi történt, és ez az amerikai árulás egyre világosabban lesz látható, mint egy újabb lépés az USA politikai, erkölcsi és gazdasági hanyatlásának útján.

Rouhani: Irán betarja az ígéreteit, ha a P5 + 1 csoport teljesíti kötelezettségeit

948d9b6c-b857-4394-8700-05b763328e7f

Hassan Rouhani , Irán elnöke beszél a nukleáris megállapodásról Teheránban, 2015. április 3-án.

 Hassan Rouhani, Irán elnöke azt nyilatkozta, hogy az Iszlám Köztársaság tiszteletben fogja tartani a P5 + 1 országok által elfogadott közös megállapodásban foglalt rá vonatkozó kötelezettségeket, feltéve, ha a másik oldalon betartják az ígéreteket.

“A világnak tudnia kell, hogy nem vagyunk megtévesztőek és nem hazudunk, és bármilyen ígéretet csak a nemzet érdekeinek keretein belül teszünk, és élni fogunk az ígéreteinkkel, feltéve, ha az ellenkező oldal is állja a szavát” – jelentette ki Rouhani egy televíziós beszédében Teheránban, az iráni nemzet fővárosában, pénteken.
Az iráni elnök azt mondta a nukleáris tárgyalások első lépése a “konstruktív interakció” a világgal.

“Mi kölcsönösen együtt akarunk működni mindazokkal az országokkal, akik tiszteletben tartják az iráni nemzetet és az iráni nép munkáját a kölcsönös érdekek keretein belül” – mutatott rá.

Az iráni vezető azt is megjegyezte, hogy “Nem kétséges, hogy az együttműködés és az interakció előnyös lesz mindenki részére.”

Irán elnöke megerősítette, hogy az országuk arra törekszik, hogy javítsa kapcsolatait a baráti országokkal, miközben keresi az esetleges feszültségek feloldását más államokkal.

Rouhani hozzátette, hogy Iránnak jelenleg a gazdasági jólétre van szüksége, valamint a fiatalok foglalkoztatásának növelésére, és a magasabb exportra, de nem az olajxport tekintetében. Ezért felszólította valamennyi gazdasági szereplőt, hogy tegyenek lépéseket az ország ezen céljainak eléréséhez.

A Lausanne-ban csütörtök este született általános megállapodás alapján, a “P5 + 1 elismerte, hogy Iránnak képesnek kell lennie arra, hogy [urán] dúsítást végezzen a saját területén belül” mondta.

Rouhani hozzátette, hogy “A Nyugat azt állította, hogy Irán dúsítási tevékenysége veszélyt jelent a Közel-Keletre és az egész világra nézve, de most mindenki elfogadta, hogy az iráni dúsítás nem jelent fenyegetést senki számára.”

“A dúsításnak és minden nukleáris technológiának csak az a célja, hogy Irán fejlődjön. A dúsítás és a [nukleáris] technológia nem a régió országai vagy a világ ellen irányulnak” jelentette ki az iráni elnök.

Orientalista.hu – (Forrás: persianews.vcp.ir, press tv)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑