Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2016. 11. 08.

Az USA sakkbábuként mozgatja a terroristákat a Közel-Keleten

2016. 11. 08.

Ali Akbar Velayati, az Iszlám Forradalom vezetőjének nemzetközi ügyekért felelős főtanácsadója nemrégiben kifejtette, hogy a terroristák és szélső- ségesek csupán eszközök az amerikaiak és a cionisták kezében, hogy gyengítsék és megosszák a muszlim országokat, figyelmeztetve, hogy ennek bekövetkezése “veszélyes” következményekkel fog járni.

Az Egyesült Államok “sakkfigurákként” használják a terrorista csoportokat a saját érdekeik érvényesítéséhez a Közel-Keleten, nyilatkozta szintén az amerikai kormány egy volt tanácsadója.

“Ez az, amit az Egyesült Államok csinál. Használja ezeket a banditákat, ha úgy tetszik bűnözőket, gengsztereket és javadalmazást, valamint felszerelést és fegyvereket kínál számukra annak érdekében, hogy bajokat idézzenek elő, és úgy próbálja irányítani őket, hogy az a saját javukat szolgálja”, – mondta Paul Larudee a Press TV-nek.

Az elemző elutasította az Egyesült Államok arra vonatkozó állítását, hogy részt vesz a terrorizmus elleni harcban, kifejtve, hogy Washington valójában buzdítja, felfegyverzi és pénzzel látja el a terrorista csoportokat a saját céljai elérése érdekében.

Hozzátette, hogy a háború Szíriában hatalmas “megtévesztésen” alapul, aminek a látszatát az Egyesült Államok és néhányan terrorista csoport propaganda eszközök segítségével tartja fent.

Larudee továbbá úgy vélekedett, hogy Szíriában minden etnikai és vallási csoport tagjainak együtt kellene működnie és együtt kellene közösen dolgoznia egy valóban jól működő társadalom felépítésért.

A teljes interjú ide kattintva tekinthető meg.

Irak északi és nyugati részeit már 2014. év júniusától sújtja a ISIS takfiri fegyveresek erőszakos tevékenysége. Az állig felfegyverzett terroristák egy nagyszabású offenzíva során először átvették az irányítást a stratégiainak számító Moszul város fölött, majd végigsöpörtek az ország egyes részein.

Az elmúlt hónapokban az iraki kormányerők a népi erők egységeivel számos területet tisztítottak meg a terroristáktól. A szélsőséges szervezet jelen van a szomszédos Szíriában is, ahol a különböző terrorista csoportok már 2011 óta pusztítják az országot.

Orientalista.hu – (Press TV, Persianews.vcp.ir)

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑