Cadmus fordítás Cadmus
Irán

2019. 11. 25.

Az utcai erőszak és a vandalizmus ellen tüntettek Iránban (képek )

2019. 11. 25.

Tízezrek vonultak utcára az iráni Isfahan tartományban hogy tiltakozzanak a napokig tartó erőszak ellen, melynek során a nyugati államok által felbujtott tüntetők állami ingatlanokat támadtak meg az ország több területén.

A tüntetések a miatt kezdődtek, hogy az iráni kormány jelentősen megemelte az üzemanyagok árát. A békés tiltakozásokat azonban nyugati titkosszolgálatok által kiképzett ügynökök utcai erőszak kirobbantására használták fel.

A nyugati média folyamatosan be is számolt ezekről az eseményekről és még az amerikai kormány is felemelte a szavát az iráni hatóságok ellen amiért azok fel mertek lépni az amerikaiak által felbérelt rendbontók ellen.

.

Azóta azonban tízezrek, sőt volt ahol százezrek vonultak utcára Iránban, hogy tiltakozzanak az erőszak és az állami vagyon tönkretétele ellen.

Az embereknek ugyanis elegük lett a nyugat által felbérelt rendbontókból. Ezekről a tüntetésekről azonban alá hogy nem tudósít az amerikai és a nyugati média, melyet rosszul érint, hogy az iráni nép kiáll az állam mellett. Tehát úgy tűnik, hogy ezúttal is kudarcot vallott a Nyugat újabb ,,forradalmi próbálkozása,,.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Tasnim News)

 

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑