Cadmus fordítás Cadmus
Európa

2020. 07. 24.

Baden-Württemberg tartományban betiltják a burqa és a niqab viselését

2020. 07. 24.

A Németország nyugati részén található Baden-Württemberg tartomány kormánya bejelentette, hogy a diákok számára az oktatási intézményekben betiltják az arcot teljesen eltakaró burqa és niqab viseletet. A tartomány parlamentje ezt már korábban megtiltotta a tanárok és oktatók számára és most a diákok számára írják elő ugyanezt a szabályt.

Baden-Württemberg zöld párti miniszterelnöke Winfried Kretschmann eddig nem szorgalmazta a burqa betiltását, azonban a Zöld Párt tartományi vezetői Sandra Detzer és Oliver Hildenbrand szerint az arcot eltakaró viselet ,,az elnyomás szimbóluma.,,

Németország más tartományaiban nem lépett életbe ilyen jellegű tiltás. Sőt februárban Hamburg városi bírósága igazat adott egy 16 éves lánynak és édesanyjának akinek az iskolában megtiltották a niqab viselését. A bíróság a döntésében a szabad vallásgyakorlásra hivatkozott és elmarasztalta az oktatási intézményt a tiltás miatt.

A bíróság határozata miatt több német politikus is nemtetszésének adott hangot és Hamburg szociáldemokrata oktatási minisztere, Ties Rabe szerint az állam törvényein kell változtatni azért, hogy lehetővé tudják tenni a tiltást. Az üggyel kapcsolatban Angela Merkel kereszténydemokrata pártja (CDU) is megszólalt az ügyben és több képviselő is támogatná a tiltást.

A burqa és a niqab viselését már számos országban betiltották. Ezek között az országok között van Dánia, Ausztrália és Franciaország, mely 2011-ben az első európai országként hozta meg azt a döntést.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Sputnik News)

Megosztom:

, , , , , , , , ,
Back to Top ↑