Cadmus fordítás Cadmus
Irak

2020. 11. 10.

Bagdadban csapott le az Iszlám Állam

2020. 11. 10.

Az Iszlám Állam terrorszervezet tagjai megtámadtak egy katonai ellenőrzőpontot Bagdad egyik lakóövezetében. A támadás során a terroristák 11 embert meggyilkoltak, köztük civileket és az iraki Hashd Al-Shaabi népi mozgósítású erők tagjait.

A Press TV híroldal szerint a támadást hétfőn hajtották végre az iraki főváros Al-Radhwaniya kerületében, a város nyugati részén.

A beszámolók szerint a terroristák megtámadták az egyik katonai ellenőrzőpontnál lévő megfigyelő tornyot. A támadás során lelőtték a Hashd Al-Shaabi öt tagját és hat civilt. A támadás során többen megsebesültek akik közül két személy állapota válságos.

A támadás után az iraki hadsereg és a rendőrség megkezdte az elkövetők felkutatását.

Az iraki kormány 2017 decemberében jelentette be, hogy legyőzték az Iszlám Állam terrorszervezetet az országban, azonban még bizonyos területeken maradtak a szervezetnek alvó sejtjei, melyek időnként támadásokat hajtanak végre Irakban.

Az Iszlám Állam azonban nyugati segítséggel élte túl az iraki hadsereg offenzíváit, a terrorszervezet vezetőit pedig az amerikai hadsereg helikoptereivel menekítették ki a körülzárt területekről.

A terrorszervezet számára a legnagyobb segítséget azonban az jelentette, amikor az amerikaiak januárban meggyilkolták az iráni Qasem Suleimani tábornokot akinek talán a legjelentősebb szerep volt az Iszlám Állam elleni harcban Szíriában és Irakban.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Press TV)

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑