Cadmus fordítás Cadmus
Bahrein

2016. 03. 10.

Bahreini király: Izrael képes arra, hogy megvédje az arab államokat

2016. 03. 10.

A Jerusalem Post nevezetű újságból kiderül, hogy a bahreini király (Hamad bin Issa) arról biztosította az arabokat, hogy Izrael nem csak magát, hanem az arab országokat is képes megvédeni.

Az újság a szombati kiadásában rámutatott arra, hogy a bahreini király hangsúlyozta az Alapítvány az Etnikai Megértésért alapítója és egyben elnöke, Marc Schneier izraeli rabbi előtt, hogy Izrael miatt ilyen kiegyenlítettek az erőviszonyok a Közel-keleten a mérsékeltek és a szélsőségesek között.

Az izraeli lap szerint a rabbi Manama fővárosban, a királyi palotában találkozott bin Khalifa bahreini királlyal, hogy a fejlesztésekről tárgyaljanak. Az újság arról is tett említést, hogy már korábban is találkoztak két alkalommal.

A király arra kérte a rabbit, hogy amennyire csak lehetséges szélesítsék ki a harcokat a libanoni Hezbollahhal szemben. Schneier továbbá biztosította a királyt arról, hogy néhány arab országnak az Izraellel való diplomáciai csatornák létrejötte, csupán idő kérdése. Hozzátette, hogy az Arab-öböl államok és Izrael közös ellensége a Hezbollah és iráni szövetségeseik. Egy olyan szövetséget kell szerintük létrehozni, mely azokkal az országokkal ellenséges, akik a múltban ellenségesek voltak Izraellel.

Orientalista.hu – Syriana

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑