Cadmus
Terrorizmus

2015. 10. 04.

Bangladesben külföldieket gyilkol az Iszlám Állam

Japán állampolgárt végzett ki az Iszlám Állam észak Bangladesben pár nappal azután, hogy egy olasz állampolgárt is kivégeztek.  – közölte az egyiptomi albawaba.com

” Egy Japán férfit lőttek halálra Kaunia faluban. A férfi egy riksán(kerékpáros taxi) érkezett a faluba mikor  a járművet megállította három motoros férfi”.- mondta Rangpur város helyettes rendőrfőnöke Saifur Rahman.

“Az áldozatot közelről lőtték le és majd az elkövetők tovább hajtottak. A holttestet a Rangpur Orvosi Főiskola kórbonctani részlegére vitték.”- folytatta helyettes rendőrfőnök.

A végzetes támadás kevesebb, mint egy héttel azután történt miután egy olasz önkéntes segítőt megöltek fegyveres támadók Banglades fővárosának Dakának diplomata negyedében.

Az Iszlám Állam bangladesi sejtjének megalakulása: 

Mindez idáig nem tudták megállapítani a japán férfi személyazonosságát, de korát 55-60 év közöttre teszik és valószínűleg egy kertészeti projekten dolgozott Rangpurban 300 kilométernyire Dakától északra a rendőrség közleménye szerint.

A jelentések szerint nemzetközi iskolák átmenetileg bezártak, míg a nyugati országok nagykövetségei korlátozták diplomatáik mozgását. Ausztrália krikett csapata törölte utazását a Dél Ázsiai országba biztonsági okokra hivatkozva.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet már több mint egy éve megalapította bangladesi sejtjét. Elsődlegesen a külföldi állampolgárok és érdekeltségek ellen követnek el merényleteket.

Orientalista.hu – L. Gyula

Sharing is caring!

, , ,
Back to Top ↑