Cadmus fordítás Cadmus
Terrorizmus

2015. 10. 04.

Bangladesben külföldieket gyilkol az Iszlám Állam

2015. 10. 04.

Japán állampolgárt végzett ki az Iszlám Állam észak Bangladesben pár nappal azután, hogy egy olasz állampolgárt is kivégeztek.  – közölte az egyiptomi albawaba.com

” Egy Japán férfit lőttek halálra Kaunia faluban. A férfi egy riksán(kerékpáros taxi) érkezett a faluba mikor  a járművet megállította három motoros férfi”.- mondta Rangpur város helyettes rendőrfőnöke Saifur Rahman.

“Az áldozatot közelről lőtték le és majd az elkövetők tovább hajtottak. A holttestet a Rangpur Orvosi Főiskola kórbonctani részlegére vitték.”- folytatta helyettes rendőrfőnök.

A végzetes támadás kevesebb, mint egy héttel azután történt miután egy olasz önkéntes segítőt megöltek fegyveres támadók Banglades fővárosának Dakának diplomata negyedében.

Az Iszlám Állam bangladesi sejtjének megalakulása: 

Mindez idáig nem tudták megállapítani a japán férfi személyazonosságát, de korát 55-60 év közöttre teszik és valószínűleg egy kertészeti projekten dolgozott Rangpurban 300 kilométernyire Dakától északra a rendőrség közleménye szerint.

A jelentések szerint nemzetközi iskolák átmenetileg bezártak, míg a nyugati országok nagykövetségei korlátozták diplomatáik mozgását. Ausztrália krikett csapata törölte utazását a Dél Ázsiai országba biztonsági okokra hivatkozva.

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet már több mint egy éve megalapította bangladesi sejtjét. Elsődlegesen a külföldi állampolgárok és érdekeltségek ellen követnek el merényleteket.

Orientalista.hu – L. Gyula

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑