Cadmus fordítás Cadmus
Jordánia

2015. 02. 09.

Baráti tűz miatt zuhant le a jordán pilóta gépe

2015. 02. 09.

Az élve elégetett jordán pilóta apja szerint az emirátusi légierő hibájából került a fia a terroristák fogságába.

Moaz Kasasbi élve elégetett jordán vadászpilóta édesapja szerint az elmúlt hetek alatt összegyűlt információk és bizonyítékok arra utalnak hogy az Egyesült Arab Emirátus első vadászpilótanője Mariam Al-Mansuri valószínűleg tévedésből a jordán pilóta gépére lőtt ami lezuhant az Iszlám Állam által ellenőrzött területen.

Zamanalwsl.net szerint az édesapa már azt is feltételezi,hogy fiát nem harcolni küldték, hanem meghalni.
Minden bizonyíték arra utal, hogy a koalíció egyik pilótása az emirátusi Mariam Al-Mansuri szándékosan lőtte le Moaz-ot. – állítja a meggyilkolt pilóta édesapja.

A New York Times információi szerint az arab monarchia felfüggesztette az Iszlám Állam terrorszervezet elleni harcban való részvételét, miután a jordán pilóta a terroristák fogságába esett.

Az újság amerikai politikusokra hivatkozva közölte, hogy az Egyesült Arab Emirátusok továbbra is Amerika szövetségese, és harcban való részvételt azért függesztették fel, hogy megóvják a pilótáikat.

Miután az Iszlám Állam nyilvánosságra hozta Moaz Kasasbi kivégzését, az emirátusok vadászgépeket ajánlottak fel a jordán légierőnek az terrorszervezet elleni harc folytatásaként.

Orientalista.hu

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑