Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2018. 08. 19.

Bebörtönöztek egy palesztin írónőt a ,,demokratikus,, Izraelben

2018. 08. 19.

Az izraeli bíróság öt hónap börtönre ítélte Dareen Tatour palesztin író-költőnőt, aki a cionisták által megszállt területeken igen nagy népszerűségnek örvend hazafias versei miatt. Az írónőt már korábban is többször előállította a cionista rendőrség különböző írásai miatt.

De az izraeli és az amerikai sajtó természetesen még mindig azt hazudja, hogy Izraelben demokrácia van ahol tiszteletben tartják a szabadságjogokat. Természetesen ilyet állítani egy faji alapokon működő megszálló államról alapjában véve hazugság.

Dareen Tatour eddig is házi őrizetben volt és nem hagyhatta el az otthonát. Most azonban egyik ,,Állj ellen népem!,, című verse miatt a megszálló hatalom bírósága ,,erőszakra való felhívás és terrorizmus támogatása,, miatt öt hónap börtönre ítélte. Az írónő azt nyilatkozta, hogy nincs meglepődve:

,,Azért ítéltek el mert a vers a szólásszabadságról szól és azért ítéltek el mert palesztin vagyok!,,

A hír érdekessége, hogy ez még az izraeli Haaretz hírlapban is megjelent, mely néha bírálja az izraeli kormányt egyes döntései miatt. Azonban a cionista bérenc nyugati sajtóban sohasem fog megjelenni ugyanis az Izrael felmagasztalására berendezkedett nyugati és amerikai média nem ír a cionista rendszer más népeket és vallásokat elnyomó intézkedéseiről. De ha meg is említenek egy egy izraeli törvényt azt úgy teszik, hogy a bírálatnak még csak a gondolata se merülhessen fel senkiben. De ezen már nem lepődünk meg hiszen eddig is tudtuk, hogy a nyugati média hazug és szolgalelkű.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑