Cadmus fordítás Cadmus
Szíria

2017. 12. 28.

Bekerített egy amerikai bázist a szíriai hadsereg

2017. 12. 28.

Az Egyesült Államok állandó bázist működtetett Szíriában, itt képezték ki a kormány ellen harcoló terroristákat. A szíriai fegyveres erők blokád alá vonták a létesítményt.

A szíriai At-Tanf területén létrehozott amerikai katonai létesítményt blokád alá vonták a szíriai fegyveres erők, mondta Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök a Komszomolszkaja Pravda napilapnak adott interjú során. Az interjúban elhangzottak szerint ebben az illegális katonai létesítményben az Egyesült Államok terroristák kiképzését folytatta, és a szíriai hadsereg a szándékosan “nem túl szigorú” blokád megkezdése után szemtanúja volt annak, amint 350 terrorista elhagyja az amerikai katonai létesítményt.

“Az At-Tanf területén működő amerikai létesítményt blokád alá vonták a szíriai fegyveres erők. A legfontosabb dolog, hogy itt szemtanúi voltunk a militánsok kivonulásának” – mondta Geraszimov.

Az orosz vezérkari főnök elmondta, hogy a blokád nem volt túl szigorú, mintegy 350 terrorista elhagyta az amerikai hadsereg létesítményét.

“Egyértelmű, hogy a militánsokat itt képezték ki. A közelben egy menekülttábor is működik 

– mondta, hozzátéve, hogy az amerikai hadsereg egy másik táborban, az északkelet-Szíriában található Saddadi létesítményben is terroristák kiképzését folytatja.

“Ez egy kurdok által ellenőrzött terület, ahol amerikai katonai létesítmény is működik. Továbbá, mintegy 800 ember érkezett a Saddadi táborba az Eufrátesz keleti tájékáról, miután a kurdok offenzívát indítottak. Innen gyakorlatilag az Iszlám Állam katonái menekültek el.”

Geraszimov elmondása szerint 750, illetve 350 fegyveres harcos maradt a két táborban.

“Úgy tűnik, az amerikai koalíciónak nem volt célja az Iszlám Állam megsemmisítése, mielőtt megkezdődtek az orosz hadmozdulatok Szíriában, és nem célja most sem.”

A vezérkari főnök kifejtette, hogy a konfliktus legintenzívebb szakaszában az orosz légierő naponta 120-140 légicsapást hajtott végre Szíriában, miközben az amerikaiak csak 8-10-et; ebből is látható, hogy a nyugati koalíciónak “valami más célja van.”

Orientalista.hu – Hídfő

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑