Cadmus fordítás Cadmus
Izrael

2015. 10. 02.

Berezelt Netanyahu – Azonnali béketárgyalásokba kezdene a palesztinokkal

2015. 10. 02.

Mahmud Abbasz a Palesztin Hatóság elnöke szerdai fenyegető hangvételű beszéde után, Netanyahu előfeltételek nélküli tárgyalásokat ajánlott a palesztinoknak.

Benjamin Netanyahu az ENSZ közgyűlése előtt mondott beszédében kitért ki arra, hogy azonnali és előfeltétel nélküli tárgyalásokat ajánlott a Palesztin Hatóság vezetőjének a közel-keleti béke érdekében.

Az izraeli kormányfő azt üzente Mahmud Abbasznak, hogy tudja, mennyire nehéz ez, de próbálja meg leküzdeni az ellenérzéseit, hogy végre békében élhessenek egymással.- közölte az Euronews.

Netanyahu szerint a világ fő ellensége továbbra is Irán, amely mint ketrecéből kiengedett tigris kószál most, és senki kedvéért le nem mond arról, amit eltervezett.

Benjamin Netanyahu erőteljes szemrehányásokkal illette az ENSZ-t és tagállamait, mert szerinte a nemzetközi közösség fenntartásai vannak Izraellel, és itt lenne az ideje, hogy ezeket félretegye a szervezet.

Szeptember utolsó napján Mahmud Abbasz beszéde után, ceremóniás kereten között, először vonták fel a palesztin zászlót az ENSZ now yorki-i székhelyén.

Abbasz beszédében sérelmezte, hogy Izrael nem engedi szabadon a palesztin foglyok negyedik csoportját, mint ahogyan arról korábban megegyeztek a felek., és tovább folytatja az izraeli telepek építését.

Abbasz szerint a palesztinosak sem kell betartani a megállapodásokat, ha Izrael sem tarja be azokat. Abbasz figyelmezette Netanyahut, hogy kivonulhat az Izraellel megkötött 1993-as oslói megállapodásokból, és feloszlathatja a Palesztin Hatóságot, ezzel minden felelősséget Izraelre hárítana.

Orientalista.hu – Sinoda

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑