Cadmus fordítás Cadmus
 • Húszik válaszcsapásai a Vörös-tengeren

 • Szíriai konfliktus

 • Palesztin – izraeli konfliktus

 • Legolvasottabb híreink

  • No results available
 • Keresztényüldözés a Közel-Keleten

 • Afganisztáni háború

 • Tajvani konfliktus

 • Örmény-azeri konfliktus

 • Időjárás

Izrael

2014. 12. 26.

Bilincsben az Izrael a Hazánk nevű párt számos tagja

2014. 12. 26.

Izraelben korrupció gyanújával letartóztatták a külügyminiszter pártjának harminc tisztviselőjét.

A főleg orosz zsidókat tömörítő Izrael a Hazánk nevű jobboldali párt érintett tagjait kenőpénzek elfogadásával vagy átadásával gyanúsítják. Avigdor Liberman pártelnök-külügyminiszter nem volt hajlandó nyilatkozni a korrupciós ügyről, amelyről állítólag csak a hírekből értesült.

Izraelben meghosszabbították a Jiszráél Béténu (Izrael a Hazánk) nevű jobboldali párt számos korrupcióval gyanúsított tisztviselőjének előzetes letartóztatását – közölte a közszolgálati rádió.

A fehérgalléros korrupciós ügyek leleplezésére életre hívott rendőri egység egyéves titkos nyomozás után szerdán kezdte meg az ország története egyik legsúlyosabb korrupciós ügyének nyílt nyomozati szakaszát, amelyben több millió sékeles pénzösszegekről van szó.

A rendőrség azt állítja, hogy a gyanúsítottak ellen tanúvallomásokkal és terhelő hangfelvételekkel rendelkezik. Jehuda Weinstein államügyész a nyomozás korlátozások nélküli folytatását rendelte el annak ellenére, hogy megkezdődött a választási időszak a jövő márciusban esedékes parlamenti voksolásra.

Édesanyjával együtt megvesztegetési pénzek elfogadásával gyanúsítják a belügyminiszter-helyettes lányát, Ranit Kirsenbaumot, neki további három napig kell rendőri őrizetben maradnia. Faina Kirsenbaum belügyminiszter-helyettest szerdán hatórás kihallgatás után képviselői mentessége miatt hazaengedték.A Jiszráél Béténu párt volt turisztikai miniszterének, Sztav Miseznyikovnak ezzel szemben újabb nyolc napot kell előzetes letartóztatásban maradnia, mert attól tartanak, hogy szabadon bocsátása ellentétes a nyomozás érdekeivel.

Egy regionális bizottság vezetőjének újabb hat, egy másik helyi pénzügyi vezetőnek négy napig kell a rendőrségi fogdán maradnia, őket is pénzek és nekik nem járó juttatások elfogadásával vádolják. Két helyi önkormányzati vezetőt és egy helyi közlekedési igazgatót kenőpénzek átadása miatt zártak be legalább egy hétre, ők a vádak szerint azért vesztegették meg a belügyminiszter-helyettes asszonyt, hogy cserébe az közpénzeket, állami költségvetési összegegeket juttasson nekik törvénytelenül.

A párt egyik vezetőjét is letartóztatták, és kilenc napig benn tarthatják a bíróság döntése alapján, szintén megvesztegetés miatt. A harminc meggyanúsított személy között vannak az izraeli kézilabda- és kosárlabdaszövetség elnökei, de számukra csak házi őrizetet rendeltek el a bírák. Avigdor Liberman külügyminiszter nem volt hajlandó nyilatkozni pártja vezetőinek korrupciós ügyéről, egy gazdasági tanácskozáson elhangzott beszédében mindössze annyit mondott, hogy csak a hírekből értesült a történtekről.

Hír tv / MTI

Megosztom:

,
Back to Top ↑