Cadmus fordítás Cadmus

1,2 millió menekült jut kevesebb segélyhez Ugandában

2020. 12. 23.

Több mint 1,2 millió menekült jut kevesebb élelmiszerhez és pénzügyi támogatáshoz Ugandában februárban, mivel nem gyűlt össze elég pénz a nemzetközi adományozók részéről – közölte kedden az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) Genfben.

Az idén Nobel-békedíjat kapó ENSZ-ügynökség annak az összegnek mindössze a felét tudta összegyűjteni, amelyre szükség lenne Ugandában. Az ország egyike azoknak az afrikai államoknak, amely a legtöbb menekültnek ad otthont.

A csökkentett segélyadagok mindössze a hatvan százalékát teszik ki a szükséges mennyiségnek – mondta Tomson Phiri, a WFP szóvivője sajtótájékoztatóján. Phiri közölte, hogy a WFP-nek 95,8 millió dollár (több mint 28 milliárd forint) azonnali támogatásra lenne szüksége, hogy ne kelljen csökkentenie a segélyen, ami a második ilyen lenne Uganda esetében április óta.

A WFP ezenkívül figyelmeztetett arra is, hogy az alultáplált nők, gyerekek és idősebb menekültek fokozottan ki vannak téve a fertőzéseknek. Uganda nyugat-nílusi régiója – amelyben hat menekülttábor található – koronavírus-gócpont.

Uganda olyan menekülteknek ad otthont, akik a Kongóban, a Közép-afrikai Köztársaságban, a Dél-Szudánban és Burundiban zajló konfliktusok elől menekültek el.

MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑