Cadmus fordítás Cadmus

1,2 millió menekült jut kevesebb segélyhez Ugandában

Több mint 1,2 millió menekült jut kevesebb élelmiszerhez és pénzügyi támogatáshoz Ugandában februárban, mivel nem gyűlt össze elég pénz a nemzetközi adományozók részéről – közölte kedden az ENSZ Világélelmezési Programja (WFP) Genfben.

Az idén Nobel-békedíjat kapó ENSZ-ügynökség annak az összegnek mindössze a felét tudta összegyűjteni, amelyre szükség lenne Ugandában. Az ország egyike azoknak az afrikai államoknak, amely a legtöbb menekültnek ad otthont.

A csökkentett segélyadagok mindössze a hatvan százalékát teszik ki a szükséges mennyiségnek – mondta Tomson Phiri, a WFP szóvivője sajtótájékoztatóján. Phiri közölte, hogy a WFP-nek 95,8 millió dollár (több mint 28 milliárd forint) azonnali támogatásra lenne szüksége, hogy ne kelljen csökkentenie a segélyen, ami a második ilyen lenne Uganda esetében április óta.

A WFP ezenkívül figyelmeztetett arra is, hogy az alultáplált nők, gyerekek és idősebb menekültek fokozottan ki vannak téve a fertőzéseknek. Uganda nyugat-nílusi régiója – amelyben hat menekülttábor található – koronavírus-gócpont.

Uganda olyan menekülteknek ad otthont, akik a Kongóban, a Közép-afrikai Köztársaságban, a Dél-Szudánban és Burundiban zajló konfliktusok elől menekültek el.

MTI

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑