120 kereszténnyel végeztek Nigériában három hét alatt

A múlt heti mészárlással százhúszra emelkedett a nigériai keresztény áldozatok száma, akikkel a fuláni muszlim szélsőségesek az elmúlt néhány hétben végeztek Kaduna állam területén.

A fulánik a 2018-ban nem csillapodó tevékenységük következtében már nagyobb fenyegetést jelentenek a nigériai keresztényekre, mint a Boko Haram, a nemzetközi hírű terrorszervezet. A fulánikkal kapcsolatos, korábban írt jelentéseinket és beszámolóinkat itt érhetik el.

A szélsőséges csoport a legutóbbi alkalommal feldúlta Inkirimit, Dogonnomát és Ungwan Gorát is, a Kajuru nevű helyi kormányzati körzetben,

elpusztítva 143 otthont, megölve 52 embert és tucatnyi másikat megsebesítve.

A támadó fegyveresek a jelentések szerint három csoportra oszlottak az akciók során. Az egyik társaság az embereket lőtte, a másik az épületeket gyújtotta fel, míg a harmadik a menekülőket vette üldözőbe. A rajtaütések során nem kegyelmeztek sem a nőknek, sem pedig a gyerekeknek.

A hétfői incidens egy előző napi támadást követett, melyben 17 ungwan bardei keresztény lelte halálát. Tucatnyi otthont aznap is felégettek.

A cikk folytatását ITT olvashatják.

S4C.News

Sharing is caring!

, , , , ,
Back to Top ↑