Cadmus fordítás Cadmus

16 éves palesztin fiatalt lőttek le az izraeli katonák

2022. 05. 26.

Meghalt egy 16 éves palesztin fiatal izraeli katonákkal folytatott összecsapásokban az észak-ciszjordániai Nabluszban szerda hajnalban – jelentette a Háárec című újság hírportálja szerdán.

Palesztin jelentések szerint akkor robbantak ki az összecsapások, amikor a vallásos zsidó hívők az izraeli hadsereg kíséretében a bibliai József Nablusz város szélén található hagyomány szerinti sírjához mentek imádkozni.

A palesztin egészségügyi minisztérium szerint izraeli fegyverből származó fejlövés nyomán életét vesztette a 16 éves Riat Rafik Amin nevű palesztin fiatal az összetűzésben. Sebesülése miatt a nabluszi Rafidia sebészeti kórházba szállították, ahol halottnak nyilvánították.

Az izraeli hadsereg szerint akkor törtek ki az összecsapások, amikor több száz palesztin kövekkel és Molotov-koktélokkal dobálta azokat a katonákat, akik a helyszínen a zsidó hívők imádkozását biztosították.

A Vörös Félhold jelentése szerint körülbelül 40 palesztin sebesült meg az összetűzésben a sír környékén, valamint a közeli Urif faluban. Négyen gumilövedék, a többiek tömegoszlató gáz belélegzése nyomán szorultak orvosi segítségre.

Palesztin jelentések szerint az összecsapásokban felgyújtottak egy palesztin járművet.

MTI

 

Megosztom:

, , , , , , , , , ,
Back to Top ↑