Cadmus fordítás Cadmus

32 embert mészároltak le Burkina Fasoban

2021. 11. 19.

 

Legalább 28 katonát és négy civilt mészároltak le a dzsihadista terroristák a hétvége folyamán egyetlen támadás keretében – közölte Liner.hu.

Nagyon keményen elszabadult az erőszak a Száhel-övben, különösen Burkina Fasóban, Nigerben és Maliban az elmúlt évek folyamán. Az Al-Kaidához és az Iszlám Államhoz köthető helyi szervezetek folyamatosan mészárolják az egyébként ártatlan civil lakosokat.

A terroristák ezúttal Burkina Faso északi részén tartottak vérfürdőt, amelynek során 28 katonát mészároltak le – írja az AP hírügynökség. Ez a legsúlyosabb támadás, ami a katonákat érte a dzsihadista erőszak kitörése óta.

A kormány az erőszakot „barbárinak és gyávának” nevezte közleményében, valamint három napos nemzeti gyászt hirdetettek. Egyelőre a halálozási adatok előzetesek, így még elképzelhető, hogy több áldozatról fognak beszámolni.

A dzsihadista támadások megkezdődése óta már több ezer ember vesztette életét Burkina Fasóban, több millió ember pedig elmenekült az országból. Az erőszak epicentruma Tillaberi régió, ami pont a Nigerrel és Malival közös hármashatárnál fekszik.

Megosztom:

, , , , , ,
Back to Top ↑