Cadmus fordítás Cadmus

Orosz bombázók az Iszlám Állam fegyverraktárát semmisítették meg Szíriában

2017. 11. 03.

Oroszországban felszállt hat Tu-22M3-as hadászati bombázó légicsapást mért az Iszlám Állam dzsihadista szervezet harcosainak állásaira a kelet-szíriai Deir Ezzor tartományban, a támadásban a szélsőségesek több fegyverraktára és műveleti központja megsemmisült – jelentette csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

A tárca beszámolója szerint november 2-án az orosz légierő kötelékébe tartozó, hat Tu-22M3-as hadászati bombázó légicsapást mért az Iszlám Állam terrorszervezet Abu-Kemal város egyik kerületében található állásaira. Olyan bombázókról van szó, amelyek támogatják a szíriai kormányerőket az Iszlám Állam harcosai elleni hadműveleteikben Szíria keleti részén, Deir Ezzor tartományban.

A légicsapásban a terroristák fegyverraktárai, rejtekhelyei, erődítményei és műveleti központjai semmisültek meg – tette hozzá a minisztérium, amely szerint a bombázás minden előre meghatározott célt megsemmisített.
A bombázók Oroszország területén szálltak fel, és Irán, valamint Irak felett átrepülve érték el Szíria légterét.

A bombázókat a Szíriában található hmejmími orosz légi támaszpontról levegőbe emelkedett Szu-30SzM típusú vadászgépek fedezték. A bevetés után az összes orosz harci repülő visszatért bázisára.

Szerdán hat Tu-22M3-as hadászati bombázó mért csapást a terroristák állásaira és hadianyag-raktáraira, szintén Abu-Kemal környékén.

Ugyanezt a területet kedden orosz tengeralattjáróról kilőtt manőverező repülőgépekkel végrehajtott támadás érte.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑