2019. 01. 06.

Az izraeli katonák beavatkozását követően 20 palesztin, köztük 5 egészségügyi alkalmazott megsebesült a blokád alatt álló Gázai övezet határánál rendezett békés „Hazatérés Menete” néven rendezett demonstráción.

A gázai Egészségügyi Minisztérium szóvivője, Esref el-Kudra írásos tájékoztatása szerint a Gázai övezet keleti részén rendezett demonstráción az izraeli katonák 15 személyt éles lőszerrel, 5 egészségügyi alkalmazottat pedig gázlövedékkel sebesítettek meg.

A nyilatkozat hozzátette, hogy az egészségügyi alkalmazottak egyikének eltört a karja, ketten pedig a fejükön és a csípőjükön sérültek meg.

A közlemény élesen elítélte, amiért egészségügyi alkalmazottakat vettek célba.

A palesztinok március 30. óta folytatnak „Hazatérés Menete” néven békés demonstrációkat a blokád alatt álló Gázai övezet izraeli határánál.

Az izraeli katonák viszont éles lőszerekkel nyitnak tüzet azokra a civilekre, akik azt követelik, hogy „visszatérhessenek a földjeikre, ahonnan elűzték őket, és oldják fel a 2006 óta Gázával szemben alkalmazott jogtalan blokádot”.

Az izraeli katonák beavatkozásaiban a március 30. óta folyó demonstrációkon több mint 225 palesztin vesztette életét. Ugyanebben az időszakban Izrael Gáza elleni légitámadásaiban és tankokból nyitott tüzeikben legalább 14 palesztin halt meg.

TRT

, , , , , ,
Back to Top ↑