Cadmus fordítás Cadmus

Moszkva cáfolja, hogy szándékában áll beavatkozni az izraeli választásokba

2019. 01. 10.

Moszkva szerdán cáfolta, hogy szándékában állna beavatkozni az izraeli vagy bármely más ország választásaiba, miután a Sin Bét izraeli belbiztonsági szolgálat vezetője, Nadav Argaman felfedte, hogy egy külföldi ország meg akarja zavarni az április 9-i választásokat internetes hadviselés és hackerek segítségével.

“Nem kérdés, Oroszország soha nem avatkozott be a választásokba egyetlen országban sem, és nem tervezi a jövőben sem,” nyilatkozta az orosz elnöki szóvivő, Dmitrij Peskov az izraeli riportokra reagálva az orosz Tass hírügynökség szerint.

A Hadashot TV kedd esti jelentése szerint Argaman nyilatkozata a Friends of Tel Aviv University rendezvényén, azaz nyilvános fórumon hangzott el, de a katonai cenzor hírzárlata miatt a beavatkozással vádolt ország nevének közlése tilos.

„100%, hogy [az ország neve] beavatkozik a közelgő választásokba, és tudom, hogy miről beszélek, csak azt nem tudom, hogy kinek a javára,” idézte Nadav szavait az izraeli media.

Később a Sin Bét is kiadott egy nyilatkozatot.

“Az Izraeli Biztonsági Szolgálat tisztázni kívánja, hogy Izrael állam és a hírszerző közösség rendelkezik azokkal az eszközökkel és képességekkel, melyekkel lokalizálhatja, nyomon követheti és megakadályozhatja a külföldi beavatkozással kapcsolatos erőfeszítéseket, ha vannak ilyenek.”

Szerdán Benjamin Netanjahu miniszterelnök is megszólalt az ügyben.

“Izrael kész megbirkózni bármilyen kibernetikai intervencióval,” válaszolta a miniszterelnök a Knesszetben egy újságíró kérdésére. “Minden forgatókönyvvel számolunk, nincs nálunk felkészültebb ország.”

Újkelet.live

Megosztom:

, , , , , ,




Back to Top ↑