Cadmus fordítás Cadmus

Terrortámadást hárított el a Moszad Dániában

2019. 12. 16.

Az izraeli titkosszolgálat olyan információkat nyújtott át a dán hatóságoknak, amelyek több, mint 20 ember letartóztatásához vezettek.

Az izraeli Channel 12 forrásai szerint az izraeli titkosszolgálat tudomást szerzett több készülő dzsihadista támadásról, amelyekről tájékoztatta a dánokat — számolt be a The Times of Israel.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök még júniusban bejelentette, hogy az izraeli kiberhírszerzés az Iszlám Állam, és más hasonló terrorszervezetek által tervezett „nagyszabású” terrorakciók meghiúsításában segédkezett „tucatnyi” országban. Ezúttal egy északi ország

Dánia rendőrsége a hét elején legalább 20 embert vett őrizetbe, amivel az izraeli információk szerint valószínűleg az utolsó pillanatban sikerült megakadályozni a támadásokat.

A Moszad az elmúlt két évben közel 50 terrorakciót hiúsított meg.

A letartóztatottak közül hat embert tartanak még mindig őrizetben. Ha az ügyészség bebizonyítja, hogy a gyanúsítottak terrortámadást terveztek, akkor a dán törvények alapján életfogytiglanit is kaphatnak, ami az északi országban csupán 16 éves börtönbüntetésnek felel meg.

A hat feltételezett terrorista közül hármat bombák összeszerelésért tartóztattak le, két másik pedig fegyvereket és hangtompítókat próbált vásárolni. A hatodik vádlottat a hatóságok zárt ajtók mögött kérdezték ki.

Hogy melyek voltak a támadások konkrét célpontjai, arról a dán rendőrség nem közölt információkat.

The Times of Israel, Neokohn.hu

Megosztom:

, , , ,




Back to Top ↑