Cadmus fordítás Cadmus

A biztonsági zónák nem jelenthetik Szíria felosztásának kezdetét

2017. 05. 11.

A szíriai biztonsági zónák létrehozása csak ideiglenes lehet, nem jelentheti Szíria felosztásának előzményét – jelentette ki csütörtökön Staffan de Mistura, az ENSZ szíriai különmegbízottja.

Elmondta, hogy a múlt héten Asztanában született iráni-török-orosz megállapodás révén több segély juthat az érintett területekre. Leszögezte mindazonáltal, hogy a biztonsági övezeteket nem szabad katonai akciók indítására felhasználni.

Ezzel párhuzamosan Jan Egeland norvég diplomata, aki tanácsadóként segíti a világszervezet humanitárius tevékenységét, Genfben közölte: az ENSZ-nek “még milliónyi kérdése van” a háromhatalmi megállapodással kapcsolatban. Egeland azt mondta, hogy a biztonsági zónák létrehozását követő híradások szerint mérséklődött az erőszak, de a segélykonvojok továbbra sem nagyon jutnak el a szükséget szenvedőkhöz.

“Milliónyi kérdésünk és aggodalmunk van, de azt hiszem, nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, amit néhányaktól láthatunk, hogy messziről cinikusan azt mondjuk, úgysem fog beválni. Ennek működnie kell” – húzta alá Jan Egeland a múlt héten a kazahsztáni Asztanában kötött megállapodással kapcsolatban.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑