Cadmus fordítás Cadmus

A brit hírszerzés szerint Oroszország új elit légi támadócsapatot állít fel Ukrajna ellen

2023. 05. 23.

A brit hírszerzés szerint Oroszország valószínűleg egy új “elit” légi támadócsoportot állít fel, amelynek kódneve “Vihar”, és amely Ukrajna területe felett fog tevékenykedni.

Erről a brit védelmi minisztérium Twitteren közzétett hírszerzési jelentésében olvasható – írja az Evropejszkaja Pravda.

A minisztérium szerint az egység legalább egy Szu-24-es és Szu-34-es vadászbombázókból álló századot, valamint harci helikopterekből álló századokat foglalhat magában.

A REPÜLŐGÉPTÍPUSOK ILYEN KOMBINÁCIÓJA ARRA UTAL, HOGY A CSOPORT A SZÁRAZFÖLDI CÉLPONTOK ELLENI CSAPÁSOKBAN FOG JELENTŐS SZEREPET JÁTSZANI – TETTE HOZZÁ A HÍRSZERZŐ SZOLGÁLAT.

Az ügynökség az orosz médiára hivatkozva megjegyezte, hogy az orosz védelmi minisztérium nagy összegű készpénzfizetéssel igyekszik magához vonzani a magasan képzett és motivált pilótákat, és a nyugdíjas pilóták számára is megnyitja a toborzást.

Egy nappal korábban a brit hírszerzés arról számolt be, hogy Oroszország megváltoztatta az Ukrajna elleni rakétacsapások taktikáját, és gyakrabban használ fegyvertelen felderítő drónokat.

Orosz Hírek

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑