Cadmus fordítás Cadmus

A cionisták újabb illegális lakásokat építenek a megszállt Palesztinában

2023. 03. 27.

A palesztin külügyminisztérium szerint mindez a Netanjahu által tett fogadalom elárulását, valamint „az amerikai és nemzetközi reakciók hivatalos semmibevételét jelenti” – írta meg a Liner.

A Peace Now csoport pénteki jelentése szerint Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kormánya több mint ezer új lakás építését hagyta jóvá a megszállt Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben lévő illegális zsidó telepeken.

Állításuk szerint „ez egy újabb káros és szükségtelen gyakorlat, amely földbe tiporja egy jövőbeli politikai megállapodás lehetőségét, valamint az Egyesült Államokkal és más baráti országokkal fenntartott kapcsolataikat” – számolt be a TRT World.

Mindez annak ellenére történt, hogy Izrael korábban ígéretet tett, miszerint véget vet az illegális telepépítéseknek, amely részét képezte volna azon erőfeszítéseknek, amelyek célja a megszállt palesztin területeken folyamatosan romló helyzet javítása.

A palesztin külügyminisztérium kijelentette, hogy mindez a Netanjahu által tett fogadalom elárulását, valamint „az amerikai és nemzetközi reakciók hivatalos semmibevételét jelenti”, amivel szándékosan szabotálni akarják a jó irányba tett lépéseket.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Egyiptom vasárnap izraeli és palesztin tisztviselőket lát vendégül Sarm-es-Sejk üdülővárosban, az Egyesült Államok és Jordánia támogatásával, hogy megfékezhessék az egyre brutálisabb erőszakhullámot Ciszjordániában, még a Ramadán kezdete előtt.

Liner.hu nyomán

Megosztom:

, , , , , , , ,
Back to Top ↑