Cadmus fordítás Cadmus

A francia miniszterelnök is ellenzi a burkinit

2016. 08. 17.

Manuel Valls francia miniszterelnök egyetért az egész testet elfedő fürdőruha, a burkini fürdőhelyi viselésének tiltásával, támogatva azokat a hazai polgármestereket, akik bevezettek ilyen tiltást.

A kormányfő egy szerdai, a La Provence című regionális napilapban megjelent cikkében írt erről. Szavai szerint megérti azokat a polgármestereket, akik ebben a feszült helyzetben megoldásokat keresnek, és el akarják kerülni a közrend megbomlását.

Támogatja azokat, akik az emberek békés egymás mellett élése bátorításának szándékával tiltják ezt, és nincs politikai hátsó szándékuk. A strandokat, mintminden közterületet, meg kell védeni a vallási követelésektől. Szerinte a burkini egy politikai tervnek, egy olyan ellentársadalomnak a megjelenítése, amelyben egyebek között leigázzák a nőket.

“A burkini mögött az a gondolat húzódik meg, hogy a nő természetes állapotában szemérmetlen, erkölcstelen, ezért teljesen el kell fednie a testét. Ez nincs összhangban a Francia Köztársaság értékeivel. A provokációkkal szemben a köztársaságnak meg kell védenie magát” 

– szögezte le a miniszterelnök. Eddig hét tengerparti település polgármestere tiltotta be strandjain a burkini viselését Franciaországban.

Orientalista.hu – MTI

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑