Cadmus fordítás Cadmus

A Fülöp-szigeteken is egyre több áldozatot szed a kanyaró

2019. 02. 08.

Már 22 ember halálát okozta a kanyaró a közelmúltban a Fülöp-szigeteken, az esetek magas számát a betegség elleni beoltottság alacsony aránya magyarázhatja – jelentette be csütörtökön a szigetország egészségügyi minisztériuma.

A kanyaró Manilában és környékén, valamint Luzon szigetének középső és déli részén és a Visayan-szigeteken jelent meg. A tárca közlése szerint január 26-án 441 kanyarós betegről tudtak Manila területén, míg tavaly ugyanezen a napon csak 36 esetet regisztráltak.

Francisco Duque egészségügyi miniszter elmondta: az érintett területeken be kell oltani minden olyan kisgyereket, aki nem kapta meg eddig az oltást, mert az bizonyítottan hatásos intézkedés a betegség terjedésének megállítására. A tárcavezető szerint azért emelkedett a halálesetek száma, mert kevesebb gyereket oltottak be kanyaró ellen, miután az országban pánik tört ki a kormánynak a dengue-láz elleni ellentmondásos oltási programja miatt.

A Fülöp-szigeteken 2017-ben felfüggesztették a dengue-láz elleni oltási kampányt, miután a Dengvaxia nevű vakcinát gyártó francia Sanofi Pasteur bejelentette: az oltóanyag veszélyes lehet azokra, akik az oltás előtt még nem estek át a fertőzésen.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑