Cadmus fordítás Cadmus

A gázai kórházaknál indított támadásokat az izraeli hadsereg

2023. 11. 10.

A megszálló izraeli hadsereg különleges erői a Gázai övezet nyugati részén található Sifa Kórház körül tevékenykednek – jelentették a helyi források.

Az izraeli csapatok csatákat vívnak a palesztin ellenálló csoportokkal a Sifa kórház környékén. “Az orvosi személyzet nem hagyja el a kórházat, nem hagyjuk sorsára a betegeket” – nyilatkozta a kórház igazgatója.

Eközben tankok és a gyalogsági erők, valamint csapatszállító páncélosok közelítik meg a Sifát és más kórházakat a Gáza város szívében zajló harcok előrehaladásával.

Az UNRWA, az ENSZ palesztinokat segélyező szervezete bejelentette, hogy a háború kezdete óta 1 600 000 ember kényszerült elhagyni otthonát a Gázai övezetben. Az övezetben mintegy 2,3-2,4 millió ember él.

Hivatalos palesztin adatok szerint az övezetben több mint tízezren haltak meg azokban a légicsapásokban és hadműveletekben, amelyeket Izrael hajtott végre válaszul az október 7-én a Hamász által Izrael ellen elkövetett támadásra. A palesztin áldozatok kétharmada nő és gyermek.

Megosztom:

, , , , , , , , , , , , , , ,
Back to Top ↑