Cadmus fordítás Cadmus

A Hamász elítélte a hallei zsinagóga elleni támadást

2019. 10. 10.

Elítélte csütörtökön a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin radikális iszlamista szervezet a németországi Halle zsinagógája elleni előző napi támadást és a városban történt lövöldözést, amelyben két ember életét vesztette.

„Elítéljük a németországi Halle zsinagógája elleni szégyenteljes támadást, és legalább két ártatlan ember meggyilkolását” – közölte a palesztin szervezet, amely öngyilkos merényletek tucatjait követte el a második intifáda – a 2000 és 2005 közötti palesztin felkelés – során, és amelyet Izrael, az Egyesült Államok és az Európai Unió is terrorszervezetnek tart.

„Ez a támadás bizonyítja, hogy a terrorizmus veszélyt jelent minden ember számára, és hogy a terrorizmusnak nincsen vallása, és nem egyetlen nemzetre korlátozódik” – áll a közleményben.

„Nekünk, Palesztinában élőknek kell leginkább elviselnünk a terrorizmus szörnyű következményeit” – fogalmazott Bászim Naim, a Hamász nemzetközi kapcsolatokért felelős irodájának tagja.

Christine Lambrecht német szövetségi igazságügyi miniszter csütörtöki közlése szerint szélsőjobboldali terrorcselekmény volt a németországi Halle zsinagógája ellen intézett szerdai támadás és a városban történt lövöldözés, elkövetőként egyetlen személyt gyanúsítanak.

Hirado.hu, MTI

Megosztom:

, , , , ,
Back to Top ↑