2020. 04. 02.

A Hezbollah igyekszik megfékezni a koronavírust Libanonba

Hezbollah mentői és önkéntesei Beirut utcáit fertőtlenítik. A libanoni szervezet azt közölte, hogy az erejét, amelyet idáig az Izrael elleni harcra összpontosított, mostantól a vírus terjedésének megakadályozására fordítja.

Az ellenálló mozgalom kívánja üzenni Libanon lakossága felé, hogy a lehet rá számítani a bajban. A szervezetet korábban sok kritika érte többek közt azért, mert állítólag szerepet játszottak abban, hogy Libanon mintegy háromhetes késéssel állította le az iráni repülőjáratokat, azután, hogy február 20-án, egy Iránból visszatérő nőt diagnosztizáltak először koronavírussal. Azóta Libanonban mintegy 420 fertőzést regisztráltak, 12-en haltak bele a betegségbe – írja a The Times of Israel.

A szervezet mintegy 24.500 tagját és önkéntesét mobilizálta a vírus elleni küzdelemben, azt a libanoni egészségügyi minisztériumot segítve, melynek vezetőjét éppen a Hezbollah helyezte hivatalába.

Hashem Safieddine, a csoport egyik vezetőjének elmondása szerint szervezete azt a már felállított infrastruktúrát veti be a vírus elleni küzdelembe, melyet egy Izraellel történő esetleges háború okán hoztak létre, így többek közt 100 mentőautót, több ezer orvost és nővért.

„Katonák vagyunk, az egészségügyi minisztérium szolgálatában” – mondta Bilal Assaf, a Hezbollah védelmi hivatalának vezetője.

The Times of Israel, Neokohn.hu nyomán

 

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑