2019. 11. 27.

A jemeni külügyminiszterrel tárgyalt az ENSZ különmegbízottja

Martin Griffiths, az ENSZ jemeni ügyekért felelős különmegbízottja Hisham Sharaf jemeni külügyminiszterrel találkozott és megbeszélést folytattak egy esetleges átfogó békeszerződéssel kapcsolatban.

A megbeszélésen szó esett az ENSZ tárgyalásairól azokkal a felekkel és államokkal melyek érintettek a jemeni háborúban. Ezeknek a tárgyalásoknak a célja a Jemen elleni agresszió leállítása és a blokád feloldása lenne.

A külügyminiszter a különmegbízott számára elmondta, hogy a jemeni kormány korábban többször is jelezte az ENSZ számára, hogy támogatnának egy átfogó békemegállapodás. Azonban ameddig ezt nem sikerül elérni addig tovább folytatják Jemen, és a jemeni szuverenitás védelmét.

Hisham Sharaf éppen ezért felszólította a Jemen elleni agresszióban résztvevő országokat a hadműveletek leállítására. Ezen kívül felszólította őket a Sanaa nemzetközi repülőtér, valamint Hodeidah kikötője elleni blokád feloldására, hiszen ez elengedhetetlen a humanitárius segélyek fogadása szempontjából. Ezen kívül fontos számukra, hogy fogadni tudják az olaj és élelmiszer szállító hajókat.

Az ENSZ megbízott a megbeszélésen kijelentette, hogy pozitív visszajelzéseket kapott egy békés politikai megoldás megvalósítására. Éppen ezért az ENSZ kész minden feltételt biztosítani ahhoz, hogy ez megvalósuljon.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Uprising Today)

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑