Cadmus fordítás Cadmus

A karabahi örmény hatóságok intézkedéseket terveznek a polgári lakosság biztonsága érdekében

2023. 09. 20.

A hegyi-karabahi örmény szakadár hatóságok bejelentették, hogy készek intézkedéseket hozni a békés lakosság biztonságának szavatolására – jelentette az Armenpress örmény hírügynökség szerdán.

A jelentés szerint Szamvel Sahramanján, az el nem ismert szakadár Hegyi-karabahi Köztársaság elnöke a helyi biztonsági tanács ülésén kijelentette, hogy a nemzetközi közösség “semmilyen gyakorlati lépést nem tesz”, ezért a régió hatóságai “maguk kénytelenek megfelelő intézkedéseket hozni a lakosság fizikai biztonságának érdekében”.

Sahramanján nem részletezte, hogy konkrétan milyen intézkedésekről van szó. A média egy része szerint az “elnök” a helyi lakosság tömeges evakuálására utalt, másik része szerint pedig a karabahi örmény hatóságok hozzájárulnának ahhoz, hogy az azerbajdzsáni Yevlax városában Baku képviselőivel találkozzanak, amit kedd este az azeri fél javasolt.

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy a hegyi-karabahi orosz békefenntartók eddig több mint 2 ezer békés lakost evakuáltak a konfliktus övezetéből, valamennyiük számára biztosítottak ideiglenes tartózkodási helyet, meleg ételt, illetve a sebesültek számára orvosi ellátást. A kimenekített emberek között 1049 gyerek van.

MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑