Cadmus fordítás Cadmus

A Kataib Hezbollah egyik egysége volt az amerikai légicsapás célpontja Szíriában

2021. 02. 27.

A február 25-én, Szíria keleti részén végrehajtott amerikai támadás célpontja az iraki népi mozgósítású erők (Hashd Al-Shaabi) egyik frakciója a Kataib Hezbollah volt.

Az iraki fegyveres csoportra az iraki-szíriai határon lévő Albukamal átkelőnél mért csapást az amerikai légierő, ahol a Kataib Hezbollah a szíriai kormány tudtával és engedélyével állomásozik.

Az amerikai légi agresszió halálos áldozatainak száma eddig ismeretlen, azonban néhány híroldal 17 áldozatot említett. A támadást az amerikai katonai vezetés azzal indokolta, hogy az iraki csoport korábban részt vett egy Irakban található amerikai légi bázis elleni támadásban.

Mindezt úgy, hogy a Kataib Hezbollah kijelentette, hogy nem vettek részt a támadásban. Nemrégiben kiderült, hogy  eddig ismeretlen iraki ellenálló csoport vállalta a felelősséget a megszálló amerikai csapatok elleni támadásért.

Az amerikaiak azonban minden lehetőséget megragadnak arra, hogy támadják az iraki népi mozgósítású erőket akik eredményesen harcoltak az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Megosztom:

, , , , , , ,
Back to Top ↑