Cadmus fordítás Cadmus

A kormány támogatja a szíriai keresztények hazatérését

A magyar kormány támogatja a szíriai keresztények hazatérését, ennek érdekében jött létre az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság az Emberi Erőforrások Minisztériumában – mondta Hölvényi György, a Fidesz-KDNP EP-képviselője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

“Ami Szíriában és a Közel-Keleten történik, az botrány, népcsoportok, keresztény közösségek kerültek végveszélybe” – jelentette ki, hozzátéve: az elmúlt hónapokig a teljes kiszolgáltatottság volt jellemző. Szerinte most “valamiféle stabilitás” van, Magyarország ezeken a területeken tud segíteni, egyebek között a segélyszervezetek munkájának összehangolásával – mondta.

Az üldözött keresztényekkel kapcsolatos kérdésben az Európai Uniónak nincs közös külpolitikája, tétovaság van – vélekedett. Ugyanakkor sok nyugat-európai szervezet próbál segíteni. A közel-keletiek úgy gondolják, hogy Európa együtt képes lenne megoldani a helyzetet. Hölvényi György azt mondta, azon dolgozik, hogy mindez közös ügy legyen.

Orientalista.hu – M1, MTI

Sharing is caring!

, , , ,
Back to Top ↑