A kormányerők felszabadították a Nyugat-Ghouta régiót (videó)

A Szíriai Arab Hadsereg és szövetségesei visszavonultak Aleppo városának Shejkh Szaid kerületéből a Dzsaish Al-Fatah terrorista koalíció fegyveresei elleni harcban. A kormányerők továbbra is ellenőriznek több pontot a kerület déli részében, ahol az összecsapások zajlanak. A hadsereg ezen kívül ellenőrzi még a legutóbb elfoglalt Sadkop körzetet és a Maszaranijah ifjúsági lakónegyedet.

Orosz és szíriai műszaki alegységek majdnem teljes egészében mentesítették Maszaken Hanano területét, amelyet a szíriai kormányerők szabadítottak meg a Dzsaish Al-Fatah terrorista koalíció fegyvereseitől. A lakosság vissza fog tudni térni otthonaiba, amikor az egész térség biztosítva lesz.

Az Orosz Légi és Kozmikus Erők legalább 12 légi támadást hajtottak végre a szíriai Idleb tartományban december elsején, közölték helyi források. Az orosz katonai repülőgépek állítólag három vahhabita fegyveres egységet és egy páncélozott járművet támadtak meg az Aleppo felé vezető úton.

Hét elejei jelentések szerint a Dzsabhat Fateh Al-Sham (korábban Al-Nuszra Front) terrorszervezet erősítést küld Aleppo délnyugati részéhez. Orosz és szíriai légi csapások célja, hogy megakadályozzák a vahhabita fegyvereseknek a kormányerők állásainak áttörésére irányuló kísérleteit a térségben.

A Szíriai Arab Hadsereg teljesen ellenőrzése alá vonta a Nyugat-Goutha régiót Damaszkusz tartományban, miután a kormánnyal kötött megállapodás alapján a vahhabita fegyvereseket elszállították a térségből. A fegyveresek 2 darab Shilka önjáró légvédelmi tüzér komplexumot, 7 darab közepes harckocsit, 11 darab gyalogsági harcjárművet, 600-nál több nehéz gépfegyvert és gyalogsági géppuskát, valamint egyéb hadfelszerelést adtak át a kormányerőknek az elvonulásuk fejében.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑