Cadmus fordítás Cadmus

A líbiai hadsereg mintegy 120 migránst szabadított ki embercsempészek fogságából

2021. 03. 12.

A líbiai hadsereg mintegy 120 migránst szabadított ki embercsempészek fogságából egy razzia során.

A hadsereg Facebookon közzétett csütörtöki tájékoztatása szerint a migránsokat a fővárostól, Tripolitól mintegy 200 kilométerre délre található Bani Valíd településen tartották fogva.

A kiszabadított emberek beszámolói szerint fogva tartóik kínozták őket. A közlés szerint túlnyomó részük egyiptomi állampolgár.

Egy líbiai segélyszervezet emellett csütörtökön közölte, hogy 26, lelki traumát szenvedett férfit és nőt fogadott be létesítményeibe. A közlés szerint ezek az emberek a biztonsági erők és emberkereskedők között kibontakozott tűzharc közben tudtak elmenekülni fogva tartóik markából szerdán.

Líbia az Európába irányuló migráció egyik legfontosabb tranzitországa. Az illegális bevándorlók jelentős részét begyűjti és hazatoloncolja az Európai Unió által támogatott líbiai parti őrség. Sokan emberkereskedők prédájává válnak. Az ENSZ becslései szerint mintegy hétszázezer migráns tartózkodik a káoszba süllyedt észak-afrikai állam területén, nagy részük Olaszországon keresztül az Európai Unió területére akar eljutni.

MTI

Megosztom:

, , , ,
Back to Top ↑