Cadmus fordítás Cadmus

A Líbiai Nemzeti Hadsereg 50 embert vesztett az Iszlám Állam elleni harcokban

2019. 06. 18.

A Líbiai Nemzeti Hadsereg június 12-én meglepetésszerű támadást indított az Iszlám Állam állásai ellen a Haruj hegység térségében, Líbia déli részén.

A hadsereg 48 óra alatt 12 iszlamista fegyveressel végzett és 6 darab nehéz géppuskával felszerelt járművüket semmisítették meg. A Líbiai Nemzeti Hadsereg közleménye szerint:

,,Ezek az emberek a Haruj hegységet használták bázisként a terrorista támadásaikhoz és ők álltak a sorozatos támadások mögött Fuqaha, Tarqun és Ghadwa térségében.,,

A hadsereg közleménye szerint egységeik közül a Khalid Bin Walid zászlóalj, a Fuqaha Mártírjai század és a központi biztonsági erők vettek részt az akcióban.

Az Iszlám Állam Amaq nevű hírügynöksége szerint heves harcok folytak a Haruj hegységben a saját erőik és a líbiai hadsereg között. A terroristák szerint a líbiai hadsereg 50 tagja esett el, vagy sebesült meg a harcok során. Az Amaq hírügynökség szerint:

,,Haftar milíciái súlyos veszteségeket szenvedtek a Haruj hegységben Tamsa városa mellett, Sabha városától keletre.,,

A Líbiai Nemzeti Hadsereg számos támadást szenvedett el az Iszlám Állam részéről az utóbbi két hónapban. A hadsereg azért indított támadást a Haruj hegység ellen, hogy véget vessen ezeknek a rajtaütéseknek.

Orientalista.hu – Al-Isfahani

Megosztom:

, ,
Back to Top ↑