2017. 12. 18.

A magyar kormány elítéli a pakisztáni templomrobbantást

A magyar kormány a leghatározottabban elítéli a kvettai templomrobbantás embertelen tettét, és részvéttel osztozik az áldozatok hozzátartozóinak gyászában – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkársága hétfőn az MTI-vel.

A tárca arra reagált, hogy legalább kilenc ember meghalt és ötvenhatan megsebesültek vasárnap egy délnyugat-pakisztáni keresztény templom elleni öngyilkos merényletben. A támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett. Két merénylő az istentisztelet alatt próbált meg behatolni egy metodista templom épületébe Beludzsisztán tartomány székhelyén, Kvettában. Az egyik támadót a rendőrök még a bejáratnál lelőtték, de a másiknak sikerült bejutnia az épületbe, ahol felrobbantotta magát.

Az államtitkárság közleményében azt írta: az egyértelműen a vallásukat gyakorló hívőket, karácsonyi ünnepekre készülő ártatlan embereket célzó akció is mutatja a keresztényüldözés jelenségének súlyosságát. Jelenleg a világon öt, vallása miatt üldözött emberből négy keresztény, így „a kereszténység a legüldözöttebb vallás”. A közleményben a tárca a magyar kormány részvétét tolmácsolta a robbantás áldozatainak és hozzátartozóiknak.

Hangsúlyozták: Magyarország következetesen kiáll a legkülönbözőbb külpolitikai fórumokon az üldözött keresztények ügye mellett.

Felhívták a nemzetközi szervezetek és kormányok figyelmét, hogy gondoskodjanak a terror és elnyomás megszűnéséről és a szabad vallásgyakorlás biztosításáról. Valamint – folytatták –, tegyenek meg mindent azért, hogy többet ne történhessen hasonló eset; vallási, faji és nemzeti hovatartozása miatt ne hallhasson meg senki terrorcselekmények áldozataként.

Orientalista.hu – Hirado.hu

Sharing is caring!

, , , , , ,
Back to Top ↑