Cadmus fordítás Cadmus

A máltai tengerészet átvette az ellenőrzést az eltérített hajó felett

2019. 03. 28.

A máltai haditengerészet bejelentette csütörtökön, hogy átvette az ellenőrzést a kereskedelmi hajó felett, amelyet az általa kimentett migránsok eltérítettek. Az olajszállítót máltai kikötőbe kísérik, a rendőrség megkezdi a nyomozást az ügyben.

A szigetország hadserege szerdán közölte, hogy az El Hiblu 1 nevű, török tulajdonban lévő hajó 108 embert mentett ki a Földközi-tengerből, amikor azonban alig 10 kilométerre járt a líbiai partoktól, a migránsok átvették az irányítást a hajó felett, hogy Máltára jussanak vele. A teherhajón a legénységgel együtt mintegy 120 ember tartózkodik.

A Földközi-tengeren kimentett illegális bevándorlók általában rosszul viselik, hogy Líbiába akarják visszavinni őket, az afrikai országban ugyanis súlyos bántalmazásnak vannak kitéve, beleértve a kínzást, a nemi erőszakot és a rabszolgamunkát – írta tudósításában a dpa német hírügynökség.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter szerdán a Twitter közösségi portálon kalóztámadásnak nevezte a tankerrel történteket. Hozzátette, „a migránsok elfelejthetik, hogy Olaszországba jöjjenek”.

Hirado.hu, MTI

Megosztom:

, , ,
Back to Top ↑